"Senkinek ne higgy el semmit!- Főleg nekem ne."

 

psziché feldmár

Feldmár András a Kanadában élő, magyar származású pszichoterapeuta szerint, az élet nem egy betegség. Nem kezelésre van szükségünk, hanem figyelemre. 

A minap egy interjút láttam vele és a személyisége azonnal magával ragadott. Az ember , aki tevékenységével és gondolkodásmódjával szembemegy az általánosan elfogadott normákkal . Ahogy hallgattam őt , minden mondatában a saját filozófiámra ismertem, miszerint csak azzal szeretnék törődni és azt akarom csinálni, ami boldoggá tesz. 

Mert az életünk véges, igen, mindannyian meg fogunk halni - ez az egyetlen, ami biztos ebben a világban. Vallja ő és vallom én is . 

Szerintem a normális ember - aki a közösséggel együtt tud lenni, aki nem őrült - állandóan kételkedik. Az őrültek soha nem kételkednek. Aki biztos valamiben, az az őrült.

A párizsi merényletek kapcsán készült interjúban elhangzott többek között az is , hogy tetteinkért saját magunk vagyunk felelősek. Számtalanszor hallottam már én is azt, hogy Jajj szegény, mert gyermekkorában így meg úgy .... Ez mégis kit érdekel ? Kizárólag mi vagyunk felelősek azért amit teszünk vagy éppen nem teszünk. 

 Soha nem éltünk ezen a földön békében. Mindig megtámadjuk egymást, megszégyenítjük egymást. És akit megszégyenítünk, az utána bosszút áll. És nem tanulunk belőle. Évezredek óta ugyanezt csináljuk.

Kiválóan mutatott rá arra is, melyről egy korábbi posztomban már írtam( 10 parancsolat az agymosás oltárán) , hogyan is működik a társadalmunk. Hipnózisban élünk . Félünk, ezért engedelmeskedünk. Vezetőink pedig úgy tesznek, mintha az egyetlenek lennének , akik megvédhetnek minket. 

A környezeted változtasd, ne magad! 

Szerinte tévednek azok, akik azt mondják, magadon kell változtatnod. Fontos, hogy megismerd, elfogadd és szeresd magad. Majd alakíts ki egy olyan környezetet, ami kiegészít téged. 

A depresszió nem létezik!

A fogalmat a gyógyszergyárak találták ki, dollármilliós üzlet lett belőle. Az antidepresszánsok azt a célt szolgálják, hogy már ne érezd azt a reménytelenséget amit az élethelyzeted miatt érzel. Viszont ha már nem érzed, nem is akarsz onnan kitörni. Kiszolgálja  a diktatúrát. 

Egy börtönben bevennék akármennyi antidepresszánst, hiszen nem tudok semmiben választani, na, ott adhatják a gyógyszert.

Terápia Feldmárnál : 

  •  Ne dőlj be a félelmeidnek . Gyakorold a bátorságot, mert lehet félni, de mégis megtenni azt, amit akarsz. 

  • Át kell lépni a szégyen köréből, a szeretetébe.

  • Élvezd az életért való harcot! Mondj boldogan igent arra, amit szeretsz és egy még boldogabbat nemet arra, amit nem.

  • Tanulj meg nem Szenvedni! 

'Miért tűrje el a feleség, hogy a férje szeretkezzen vele, amikor ő unatkozik, és csak arra gondol közben, hogy mikor lesz már vége? Miért nincs bátorsága azt mondani, hogy vagy csináljuk ezt másképp, vagy hagyjuk abba?'

Megkérdezték tőle azt is, hogy milyennek látta a magyar embereket ittléte során . Azt mondta, szerinte az emberek egyre türelmetlenebbek . De folyton csak tűrnek. Csak azt nem érti, hogy ennek mi értelme van. 

Miért tűrünk el bármit is ? 

Mert aki engedelmeskedik, annak nincs felelőssége. Odaadtuk a szabadságunkat valakinek, akinek "magassarkú csizmája van és ostorral jár." 

"Ha el akarunk menekülni egy házasságból, egy rossz munkából vagy egy országból, és nincs elég bátorságunk véget vetni a zsarnokságnak, akkor csak egy út van: hogy meghaljon az ember. '

a viszont szeretnél boldogan élni, akkor tedd azt, ami boldoggá tesz.

 Keresd meg azt az élményt, ami jó neked! Ha szeretsz fütyülni, fütyülj, ha teniszezni, akkor teniszezz.