Állati mesék - Kedvenc 40 

Felejtsük el egy pillanatra a való világot! Felejtsük el mindazt, amit tudunk! Néha olyanban is hinnünk kell, amit nem látunk: egy álomban, egy regény képzelt világában, ahol az élet következetesebben alakul, és a mesék egyre izgalmasabbak lesznek, mielőtt kialakulna a cselekmény megoldása. De kik vagyunk mi, hogy erőltessük a valóságot? Hiszen sohasem tudhatjuk, hogy a jószerencse angyala mikor kelti életre könyvünk egy lapját, és vet elénk egy kis csodát.

Everwood című film

0 Tovább

Rémálom négy keréken 2. felvonás

Nem mondom , hogy el vagyunk átkozva ( á, biztosan nem ) , inkább úgy fogalmaznék , hogy egy ideje úgy kóválygunk már az élet rögös útjain , mint az a bizonyos gólyafos a levegőben. Aki olvasta korábbi bejegyzésem ( http://outsider.reblog.hu/remalom ) az tudja, aki pedig nem, annak mesélek kicsit az előzményekről, majd folytatnám a kalandozások sorát.   

Na szóval, úgy esett, hogy vásároltunk már néhány használt autót  az évek során, aztán szívtunk mindegyikkel, mint a torkos borz . Rohadtunk le autópálya mellett, hazafelé félúton, bérelt autóval, sőt, még trélerrel is. lásd.: belinkelt bejegyzés. S ha bárki azt gondolná, hogy azóta már az oldalunkra pártolt  a szerencse, hát el kell keserítenem (vagy felvidítanom) , de azóta is jó messzire kerül minket. Jó hír viszont, hogy úgy belejöttünk már a problémák megoldásába, mint cigány lova a koplalásba

Nézel, mint borjú az új kapura

Négylábú szőrős gyerekünk mellé kerestünk párt már egy ideje, mikor is szóltak az egyik faluból, hogy lettek kiskutyák, elhozhatunk egyet, ha még mindig szeretnénk. El is robogtunk érte úgy 70 kilométert. (mindent a gyerekért)  Megvolt a nagy öröm, cuki a kutya, szerelem első látásra, ahogy lenni szokott az állatszerető emberek esetében. Az élet szép. Vagy mégsem ? 

Hazafelé igyekezvén kifordultunk egy nagy kereszteződésből, mikor is az autó szíveskedett megállni alattunk. Se kép - se hang. Puff neki. Mint, ahogy azt már említettem, egész megedződtünk az évek alatt, így kiabálás, puffogás helyett, csak bambán bámultunk magunk elé, ölemben a kiskutyával, ki szerencsére békésén aludt. 

A gondolkodásunk, épp amiatt, hogy olyan sokszor kerültünk már ilyen helyzetbe, egészen átalakult. Nem struccpolitikát folytatunk, azonnal megoldás kereső üzembe kapcsolunk.  Találtunk  is gyorsan , csak épp kicsit drága mulatság az az autómentő. 25 ezer forintból sikerült is hazahoznunk újonnan örökbefogadott gyerekünket. Na persze azon kívül , hogy ismét leszegényedtünk , mint a templom egere, meg kellett oldanunk a szerelőhöz jutást és a 80 ezer forint szerelési díj kipengetését is. Mit volt mit tenni. Abban a hónapban fogunkhoz vertük a garast és hallgattunk nagyokat, mint süket disznó a búzában.

Legalább az ebek boldogok :)

 

élettér

Pénz beszél, kutya ugat

Győr- Moson - Sopron megyében élünk,  párom Ausztriában dolgozik. Ejj, de szépen hangzik igaz-e ? Csakhogy albérletben élünk, mely esetünkben 130 ezer plusz rezsit jelent havonta. Az ingázás miatt rengeteget költünk benzinre, s mint azt az előzmények is jól mutatják,

mi tartjuk el az autószerelőt is. 

Így esett, hogy vállaltunk hétvégi munkát , újságkihordást a sógoroknál. Ez annyiból áll, hogy szombat éjjel kirakjuk nekik az olvasnivalót, vasárnap délután beszedjük ami nem kellett nekik , majd bezsebeljük a lóvét. Jó lenne ha így lenne , de itt is van ám kutya elásva, no meg kecskére bízott káposzta. 

Saját autóval, saját benzinköltségen kell mindezt végrehajtani. Az esetek többségében azonban, még így is megéri csinálni, pláne nekünk, akik olyan csórók néha , hogy  éhes disznó módra, makkal álmodunk.

De nem is mi lennénk, ha minden simán menne. 

Csak helyettesítünk, tehát két hétvégén megyünk  , s persze mindig olyankor jön a galiba. Kétszer rajtoltunk már bérelt autóval, mert a mi drágánk nem bírja azt a rengeteg kilométert, amit havi szinten beleteszünk. Az egyik bérelt járgány , olyan volt mint valami traktor, örültem, hogy felcaplattunk vele a hegyre, annak meg még inkább , hogy jobb belátásra tért és nem kellett Ausztriából trélerrel hazajönni. A másik bérelt kicsikébe az újságok nem akartak beférni, de végül azt is megoldottuk. Kis dolgokra nem adunk, a nagyokkal meg nem foglalkozunk.

Most hétvégén viszont, újra üldözőbe vett minket a balszerencse. 

Magyar, magyarnak farkasa

Párom este 8- kor hazavágódott a munkából , hogy indulhassunk a másikba. Igen ám, de elszakadt a gázbofdenünk.....Hahh, ki gondolta volna, mi ? 

Telefonáltunk a fószernek, akit helyettesítünk, hogy úgy esett, hogy megesett, aztán most mi legyen? Intéztek nekünk autót, amiért bebuszoztunk a városba. Ott kiderült, hogy ho - ho! nem ám ingyen kapod az autót,mit képzelsz te magadról, fizesd ki szépen, hogy kihordhasd másnak az újságot. Főnök, (azt hiszi nekünk is az, de nem) nagy bölcsen megjegyezte, nincs ám semmi ingyen a mai világban. Ktsög.Khm.Ezúton is csókoltatom.

Teletankoltunk a Transportert és nekivágtunk az éjszakának. Másnap ugyanaz a kör csak visszafelé, éjjfélre hazaérkezés. Vicceltem. Ez csak akkor van így, ha saját autóval mész. 

A boss, volt olyan aranyos és felhívott minket vagy négyszer , hogy hova tegyük le neki az autót, kinek fizessük ki a pénzt , de hogy mi hogyan fogunk hazajutni az éjszaka közepén, hát az ugyan már ne az ő gondja legyen.

Így éjjel rendelhettünk taxit, aki befuvarozott a városba , majd béreltünk egy autót is 8000 Ft áron, hogy legyen mivel hazamennünk. A munka el lett végezve, csak kár, hogy mi fizettünk érte, nem pedig fordítva. Tudom, tudom , jó nagy marhák vagyunk. Mert ,hogy mi szükségünk volt erre a körre, azt én is csak annyira értem , mint tyúk az ábécét. 

Summa summárum ez már nem rémálom, ez a kőkemény kismagyar valóság. Bérelt autókkal, lerobbanásokkal, bárány bőrbe bújt farkasokkal. De legalább belejöttünk már, mint kiskutya az ugatásba. 

Ui.: Nem jutott eszembe több állatos szólás - mondás és egy hete már az autónk is működik :)

 

0 Tovább

Top 50 Retro Tv sorozat - Hányra emlékszel?

A televízió hívószó láttán, számomra valahogy  a régi sorozatok ugrottak be. Amikor még lázban égett az egész szomszédság, hogy együtt nézhesse meg a soron következő epizódot egy- egy zacskó szotyi kíséretében :) Ezek voltak azok az idők, mikor a televízió még nem háttérzajként funkcionált,  valóban azért kapcsolta be az ember, hogy számára kedves műsorokat nézhessen. De vajon hányra emlékszünk még közülük? Szubjektív összeállítás, a teljesség igénye nélkül. Jó szórakozást és sok zöldellő feliratot kívánok.

0 Tovább

LélekHatár

blogavatar

Inspiráció, lélek, párkapcsolat, testi - lelki egészség, fejlődés, tudatosság a mindennapokban. Történetek - történések, őszinte sokszínűség egyetlen nő tollából.

Lélekhatár a Facebookon

Utolsó kommentek