Bár a Top 10 - es hűtlenségi listán nem szerepel Magyarország, de egy felmérés szerint,

minden második magyar hűtlenkedett már a kapcsolatában . 

A legtöbb házasságtörés Thaiföldön történik, ahol a felnőtt lakosság 56% - a létesített kapcsolatot a házasságán kívül . Itthon talán nem ennyire elkeserítő a helyzet, viszont egy megcsalásra buzdító társkereső, mely  kapcsolatban élők számára nyújt ismerkedési lehetőséget, több , mint 70 ezer! hűtlenkedni vágyó tagot tudhat a felhasználói között.

Az oldal betiltott hirdetése : 

De mi számít megcsalásnak ? Miért lépünk félre ? És vajon megakadályozható - e , hogy párunk , esetleg mi magunk tévútra tévedjünk ? 

Definíció

Maga a megcsalás szó nehezen definiálható, mivel minden kapcsolat más és a felek eltérő módon gondolkodhatnak arról, hogy náluk mi számít megcsalásnak. Valakinél például már az is annak számít, ha a párja csak fantáziál rajta kívül másról is, máshol csak a szexuális együttlét számít félrelépésnek . Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus szerint : 

 megcsalás az, amikor két ember az egymással kötött egyezségét megszegi. 

Nagyon sok nő már azon is kiakad, ha  a párja pornót néz. Pedig kedves hölgyeim , jobb, ha elfogadjuk a dolgot, mert a legtöbb férfi bizony előszeretettel nézi ezeket és a kedvünkért sem fogja abbahagyni. Én sosem csináltam ebből gondot. Szerintem  egészen addig nincs vele semmi baj , még valaki nem hiszi azt , hogy amit ott lát az a valóság, majd egy hús- vér nővel is úgy bánik, mintha az valami pornós filmcsillag lenne. Na, de ebbe ne menjünk bele. Azt gondolom, hogy egy igazi férfi meg tudja különböztetni a valóságot attól a művi világtól , így pedig nem olyan nagy gond az, ha néha néz ilyesfajta filmeket. 

Megint másoknál egy csók az, ami megbocsájthatatlan bűn , de vannak olyanok is , akik egy tartós viszony felett is szemet tudnak hunyni. Valóban a kapcsolatban élő felek döntik el, hogy nekik mi is számít megcsalásnak. 

A miértek 

Ez is rendkívül egyedi. Ki ezért, ki azért, de ok nélkül semmiképp. Sokszor hallani arról, hogy otthon nem kaptam meg ezt meg azt . Meg persze , hogy a másik a hibás vagy túl sokat ittam , ellaposodott a szex és stb stb. Na és a férfiak által hangoztatott fajfenntartási ösztönről már ne is beszéljünk.  

Nőknél többnyire érzelmi szükségletek, férfiaknál inkább a szex a félrelépések mozgatórugója.

3 Ok , amiért félreléphetünk ( női szemszög)

Bosszúból 

Megcsaltak igen. Annyira fájt, mintha valóban összetört volna a szívem. Kerestem a miérteket és persze önmagamban a hibát. Úgy éreztem nem vagyok elég jó. Majd megpróbáltam megbocsájtani, mert szerelmes voltam. De valami menthetetlenül megváltozott bennem. Egyre többször keveredtem félreérthető szituációkba, majd egy idő után önigazolásként, hogy még én is kellek valakinek, visszaadtam a kölcsönt. Utólag már úgy gondolom, hogy semmi értelme nem volt. Vagy tényleg megbocsájtasz,  vagy zárd le végleg . 

Az adok - kapok játszmák sehová sem vezetnek

Szeretethiányból 

Úgy érezzük, elhanyagolnak, nem azt kapjuk , amit megérdemelnénk. Esetleg unalmassá vált a kapcsolat. Egyes esetekben az ilyen  félrelépés akár jótékony hatással is lehet egy kapcsolatra, mert ráébredünk, hogy kit szeretünk igazán. Talán működhet, bár szerintem, ahol megjelenik a harmadik, ott őt kell választani, mert ha az előzőt igazán szeretnéd, a másik sosem léphetett volna be a képbe. 

Kalandvágyból

A tipikus Mit hagyok ki? - kapuzárási pánik. Sajnos ez az, ami ellen semmit sem tehetünk. Lehetünk mi mintafeleségek/ férjek, ha a másik menni akar, menni is fog. Na, nem örökre, csak egy kis időre. Ezért nem tudom elfogadni azt a listát, hogy mit kell tennem azért , hogy a párom ne csaljon meg. Ha hajtja a vére, bármit tehetünk, akkor is félre fog lépni. 

 a kapcsolatok 90%-ában minden igyekezet ellenére is bekövetkezik a hűtlenség legalább egyszer.

A megelőzés 

Néhány dolgot valóban megtehetünk azért, hogy megpróbáljuk elkerülni a bajt. Vagy legalábbis ne magunkat kelljen hibáztatunk, amiért nem tettünk meg mindent. Egy előző bejegyzésemben , már bemutattam a társas magány fogalmát. /http://outsider.reblog.hu/tars-esmagany---tarsas-magany/

 Ilyen élethelyzetben nagyon gyakori a félrelépés , így mindig fektessünk kellő energiát a kapcsolatba. 

Időről időre újuljunk meg!

Szeressünk jól! 

Törődjünk magunkkal és párunkkal egyaránt !

Kommunikáljunk őszintén !

Mélyítsük az érzéseket , a kötődést!

Ne fásuljunk be !

Ha mindezeket megtettük , akkor egyszerűen nem mi vagyunk a felelősek!

Zárásképpen még elmesélnék egy társkeresős történetet, mely bizonyítja, hogy valaki tényleg azt gondolja, hogy 

Félrelépni szabad...

Rám írt egy 35 év körüli férfi, hogy szívesen megismerkedne velem. Lefutottuk a szokásos ismerkedős köröket, szimpatikusnak találtam. Majd egyre inkább a kapcsolatok irányába terelődött a szó. Megkérdezte, hogy egyedülálló vagyok -e , zárójelben megjegyzem, nekem ez a kérdés még mindig nagyon furcsa ott, hiszen társat keresek vagy mégsem ? 

Hát , mint kiderült ezzel egyedül vagyok, mert , hogy ő nős és van két gyerekük is. 

Szeretőt keres.

Megkérdeztem tőle, hogy miért ? Azt mondta szereti a feleségét, boldogok együtt, sosem hagyná el őket. 

Viszont neki több kell . Miből ? 

Természetesen szexből. Neki egyetlen nő! élete végéig nem elég......